Så fort man kommer in i lägenheten känner man hur gott det luktar. Den första tanken man får är att Julen närmar sig!!! Det känns och syns i hela lägenheten. Röda gardiner med ljusa stjärnor, doft från apelsiner med kanel, nybakade pepparkakor och den oförglömliga doften från julgranen som påminner om barndomen. Man tittar ut genom fönstret, där ser man barn som åker pulka, leker snökrig, frusna men glada.
Skulle jag frysa så mycket som de så skulle jag inte vara glad, därför även det ser ut som att de har jätte kul så föredrar jag att sitta i min sköna, varma soffa och njuta av den kryddiga värmande glöggen som min mamma har tillagat:) Jag hör henne från rummet, hon nynnar en jul sång och förbereder köttfärsen till dem goda köttbullarna som hela familjen älskar:) Man börjar nästan tycka synd om henne, hon har så mycket att göra innan julen, darför bästemde jag att sluta lata mig och hjälpa till med matlagning åtminstonde.

Nu är det en dag kvar till juldagen. Hela familjen kommer att samlas hemma hos oss. Våran fin julgran lyser med alla möjliga färger och under den ligger massor med presenter som vi brukar öppna när den första stjärnan på himlen denna kväll visar sig. All jul mat är klar nu