Brygidas_bild.jpgPersonbeskrivning

Målningen föreställer en ung kvinna, som sitter vid ett bord. Huvudet stödjer hon med sin högra hand och sin vänstra arm sträcker hon ut längs bordets kant.
Jag uppskattar hennes ålder till ungefär 30 – 35 år.
Kvinnan har bruna vidöppna ögon och över dem syns breda men korta ögonbryn. Hennes hår är kort och rakt med en mittbena. Hon har ett ljust leende på sina stora läppar.
På sig har kvinnan en svart klänning med vita spetsiga manschetter. Idag skulle man kalla hennes klänning för omodern, men då, när hon levde, var den modern, tror jag. Vid halsen är klänningen tillknäppt med en stor brosch som är dekorerad med stenar. På halsen har kvinnan en grå tunn halsduk och på händerna gula handskar. I sin högra hand håller hon en blå solfjäder.
Att döma efter hennes utseende verkar hon inte vara fattig.
Framför kvinnan ligger en öppen bok och flera stängda böcker ligger på bordets vänstra sida. Det betyder att hon är intresserad av litteratur.
Hennes ansiktsuttryck är tryggt och lyckligt. Kvinnan känner sig bekväm i den här situationen och jag tror att hon antingen är i sitt eget eller några kompisars hem.